Fussunk neki (Európának)!

Lájkolj minket!

Üdvözöllek a friss és ropogós blogunkon!
Most jön az a rész, hogy elmondom miért is kezdünk neki a minek is?! Az az igazság, hogy nagyon szeretek utazni, új világot felfedezni és új ismeretségekre szert tenni. Nagy vágyam volt évek óta, hogy neki induljak felfedezni a világot, de eddig csak gyűltek a városok a bakancslistámon, nem pedig fogytak. Talán ez mostantól más irányt vesz. Egyedül nem szeretek utazgatni, mondhatni társas lény vagyok. Viszont nem volt eddig senki az ismerőseim közül, aki eljönne bárhova is, vagy ha mégis akadt ilyen, akkor az anyagi vonzat húzott gátat a számításainknak. Egészen eddig nálam is így volt, hiszen köztudott tény, hogy utazgatni nem olcsó. Márpedig meg is kell(ene) élni valamiből. ?
Azonban két dolog is történt, ami miatt elérkeztünk ehhez a fordulóponthoz. A legfontosabb, hogy megismertem szerkesztő társamat (Danit), aki szintén hasonló problémákkal és vágyakkal küzdött. El is határoztuk, hogy akkor orvosoljuk a problémát, neki indulunk együtt Európának (persze nem nehéz, eleve itt vagyunk). A másik dolog pedig megnyugtatott anyagi szempontból. Nem, sajnos nem nyertem sem a lottón és a bankrablást sem tartottam praktikus ötletnek, viszont ráakadtam egy magyar utazós blogra, ahol szembesültem azzal, hogy be lehet járni az egész világot okosan és megfizethető áron. Talán nem lesz baj abból, ha meg is említem, hogy ez a blog a www.hobbimazutazas.hu volt. Köszönöm így ismeretlenül is Zsófinak ezt a kezdő lökést.
Szóval így Danival eldöntöttük, hogy utazgatni fogunk és minderről be is számolunk nektek itt közösen. Azért előfordult már eddig is, hogy sikerült elhagynunk az országot, ezekről az utakról is szívesen írunk beszámolót nektek. El is kezdtem írni a tavalyi Lengyelországi utamról, ahol egy jó barátommal fedeztük fel Wrocław és Krakkó városát. Lengyelország egyébként a kedvenc országom, oda még mindenképp szeretnék ellátogatni, többek között Gdanskba is, amit láthattok a fejlécképen. ?
Dani pedig nem régen  volt kint Szlovéniában és Horvátországban, Ő is be számol a kalandjairól.
Bakancslistánk egyelőre nagyon hosszú, idén Csehországban kezdjük közös utazásunkat, amit természetesen végig követhettek Ti is.  Egyelőre ennyi a terv, mivel mindketten munkához vagyunk kötve, de biztosan kitalálunk még valamit. Ezen felül természetesen határon belül is van mit felfedezni, nem csak külföldre orientálódunk. Első saját kocsim éppen nagy segítség lesz ebben, úgy érzem. ? Szóval minden adott az utazásokhoz! Jövőre pedig már nagyobb kalandokat is tervezünk. Egy hosszabb utazás a Balkánon, egy Olasz tengerpart és Horvátország újabb látogatása is tervben van.
A blogon beszámolókat, tippeket, trükköket és országismertetőket találtok majd, de ezen felül bármilyen írás megfordulhat itt, ami éppen kicsap az agyunkból. Lehet szó pszichológiáról, kertészkedésről, de akár főzésről is. Na meg bármi másról. ? A bemutatkozás oldalon olvashattok rólunk pár sort, és bízom benne, hogy a sorok között velünk fogtok utazni és felfedezni a nagyvilágot!

Jó szórakozást az olvasáshoz, és természetesen bármilyen ötlettel vagy észrevétellel fordulhattok hozzánk!

István

Megosztanád?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük