Kik vagyunk és mit képviselünk? #3

 

Nos, elérkezett az idő, hogy végre elkészüljön eme cikksorozatunk harmadik, egyben utolsó része is. Az első részben kiveséztük, hogy mégis mikor, miért és hogyan indult a blog, majd lett belőle vlog (szerű izé), majd a második részben megpróbáltuk elmagyarázni, hogy mit is értünk ModernHippie alatt. A legfontosabb rész azonban még csak most jön. Merre tovább? Mit szeretnénk? Mit csinálunk? – az utolsóra talán még mi sem tudjuk a választ. 🙂

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy van ez a blog. Ez a lelke mindennek. No, persze lassan és ritkán frissülő lélek ez, de mégiscsak innen indult ki minden. Innen most már elérhető minden: a blog (nyilván), a vlog (szerű izé), és természetesen a jelenlegi legfontosabb projektünk: a podcast is. Ezzel talán már el is árultam, hogy mire koncentrálunk leginkább. De ez nem ilyen egyszerű. Az utazásainkat ugyan úgy meg fogjuk osztani, talán még videókat is készítünk róla, de nem ez lesz a fő tematika. Már régen nem ez az. (Hiszen ugye utazás nélkül nehéz utazásról írni, pláne vlogolni. 🙂 ).

Az életmód már egy másik téma, erről írtunk ugyebár a második részben, és erre főként a blog lesz a fő közvetítő eszköz. Tehát, ha az életmód érdekel, a hippiskedés valódi lényege, az életfilozófiánk megtestesülése, vagy csak szimplán tippek és elmélkedések, akkor érdemes lesz a blogot csekkolnod. De nem az életmód lesz a fő tematikánk. Tehát sem az utazás, sem az életmód. No, de akkor mi? Nézzünk meg erről egy összesítő táblát…

Így kell eképzelni…

Ebből is látszik, hogy a podcast a fő irányvonal, ráadásul rögtön három féle témával (ami már eddig is így volt, tehát, ha ez újdonság, akkor lebuktál, hogy nem is hallgattál minket…. ejnye!)

Tehát a podcast az megy tovább a második évaddal, ami augusztusban el is startol majd. Itt sok újdonságra nem kell számítani. Több interjút tervezünk, és nyilván a minőséget folyamatosan próbáljuk fejleszteni, de az alap tematika ugyan az marad: Megtörtént bűnesetek, politika és környezetvédelem. Az utóbbi talán a legfontosabb témánk ezen a csatornán, és illik is a modern hippik életmódjához. A politikai témakörben főként érdekességeket, kevésbé ismert történeteket vagy egy-egy rendszer, fogalom magyarázatát hallhatjátok, míg a true crime szerintem magáért beszél: érdekes, megdöbbentő, sokkoló valós büntényeket idézünk fel és vesézünk ki. Összességében elmondható, hogy a podcast neve hűen tükrözi annak ideológiáját: járjunk nyitott szemmel a világban. Ne vakon, zombiként.

A lábnyom (tappancs, talplenyomat, izé, tehát az a kék logo ott) egyben jelöli a blogot és a vlogot. A blogban tehát főként a modern hippi életmódról lesz szó. Ebbe beletartozik az egészséges életmód, a környezettudatos életmód, az, hogy legyünk szabadok, és főként a LIVE AND LET LIVE filozófia, amiről már korábban írtunk itt. Azonban a vlogot sem szeretnénk eltemetni, de erről mindjárt szót ejtünk még egy kicsit hosszabban is. Kezdjük például most.

A vlogot már 2016 óta készítjük – és pont ezért gáz, hogy 21 videónk van összesen -, de leginkább csak magunknak. Magunktól is tudjuk, hogy ezek a videók nem túl profik, nem túl összeszedettek, és egy-két kivétellel nem is túl érdekesek a nagyközönség számára. Ettől függetlenül érdemes belekóstolni, hiszen tényleg sokat dolgoztunk velük, és a minőség ellenére sokszor tartalmasak. Ebben például kifejtettük, hogy mi RÖVIDEN a modern hippiség, itt pedig elmeséltük a páneurópai piknik történetét a helyszínen, de azt is kiveséztük már, hogy itthon vagy Ausztriában olcsóbb-e egy mobilszolgáltatás. Szóval, ha nem is minőségi, de – szerintünk – érdekes témákat feszegettünk. Viszont a vlogot is alárendeljük a nagyobb és nemesebb célnak: elindul – valamikor – a ZOOM sorozatunk. Ez nem lesz más, mint egy ismeretterjesztő, tudásgyarapító, kockaképző valami a youtuben, amiben annyi megkötés sem lesz, mint a podcastnél. Tényleg bármiről lehet szó. Bemutathatjuk egy híres zenész életét, pályáját, megbeszélhetjük, hogy miért halt meg Kennedy, megtudhatjuk, hogy valójában miért nem bolygó már a kis Plútó, és, hogy mi is valójában az extrovertált és introvertált személyiség. Figyelem! Tartalmaink fogyasztása rossz hatással van a butaságra!

Persze nem lettünk szakértők semmiben így hirtelen, de ahogy a podcast adásoknál is, úgy a ZOOM adásainál is hatalmas kutatómunka előzi meg a felvételt, forrásokat mindig megjelölünk, és amennyire lehetséges, a témában adott szakértőket is megkérdezünk, megszólaltatunk vagy lektoráltatjuk velük az anyagot. Mert csak így van értelme.

Szóval valahol itt tartunk jelenleg. Az egész blog, vlog, podcast ökoszisztémát az ismeretterjesztésre hangoljuk, jó hangosan, úgy, hogy dübörögjön. És ez nem véletlen. Az internet tele van szeméttel – ahogy az utcák és az óceánok is -, a tv-ben és újságokban sem bízhatunk már, és az egyik “szakértő” ellent mond a másik “szakértőnek”. Egy olyan világot élünk, ahol információ áradat ömlik ránk úgy, hogy észre sem vesszük. Befolyik a tudatalattinkba, és már nem tudjuk, hogy mi a valóság, és mi a hazugság. És ez nincs rendjén. Ha tényleg szabadon, nyugodtan, modern hippiként szeretnénk élni, akkor a tudásszomjunkat ki kell elégítenünk. Át kell látnunk a hazugságokon, hogy ne dőljünk be a társadalmi rendszerünk mesterkélt elvárásainak. A személyes célom, hogy azok, akik az agyukat tényleg használják, gondolkodnak és átlátnak a szitán, érdeklődnek és elemeznek, azok ne gúnyosan lenézett “kockák” vagy “stréberek” legyenek, hanem igenis menők. Mert a tudás, az érdeklődés, az aktivitás, az olvasás a menő. Nem pedig márkás ruhákban, a legdivatosabb hajjal fetrengeni a kanapén, a legmenőbb pizzával a kezünkben, miközben a legmenőbb valóságshowt bámuljuk. Sem pedig a legmenőbb buliban betépni az éjszaka közepén, sem pedig megdugni a fél várost, sem pedig megdugatni magunkat a fél várossal. A hülyék paradicsoma ne legyen dokumentumfilm. Hozzuk vissza együtt az értelmet a világba! Hozzunk létre egy élhető, gondolkodó, értelmes társadalmat! Ahol jó élni. Nem arról van szó, hogy ne egyél pizzát, ne vágasd fazonra a hajad, és ne élj aktív nemi életet. De ne ezek határozzák meg az életed. Ne hagyd, hogy az egész életedet úgy éld le, hogy folyamatosan fogyasztasz gondolkodás nélkül. Hogy folyamatosan meg akarsz felelni másoknak. Ne hagyd, hogy egy sablon legyél!

Mostantól három szlogen foglalja össze a modern hippiséget (és az egész blog, vlog, podcast ökoszisztémánkat):

#ezekvagyunkmi

Úgy gondoljuk, hogy ha ezt a három dolgot megfogadjuk, akkor már egy élhetőbb, boldogabb életet és környezetet tudunk kialakítani magunknak.

Légy okos! Légy szabad! Légy egészséges! Erről fog szólni a ModernHippie a továbbiakban. Kérlek csatlakozz a facebook csoportunkhoz is, hogy együtt alakítsuk ki magunkban mindezt. Lájkold az oldalunkat, hogy ne maradj le az újdonságokról. Iratkozz fel a youtube csatornánkra is, hogy azt hihessük, hogy van értelme csinálni még videókat. Kövess be minket Spotify-on is, hogy rögtön értesülj az új adásokról. És kövess minket instagramon is, hogy…. hát, mert mé’ ne?!

Mészáros István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük