Mi a baj Gyurcsánnyal?

Lájkolj minket!

Olyan közhelyeket puffogtathatnék itt, amitől az olvasó menten úgy érezhetné magát, hogy igen, itthon van: Gyurcsány a hibás, elqrtuk, gázár emelés, hazugság, korrupció, kígyóznak.. ja, és persze még most is ő irányítja a teljes ellenzéki összefogást, és ezzel együtt jól tönkre is teszi azt. Nem célom emberileg megítélni most Ferit, egyébként is egész jól elbeszélgettünk vele messengeren, habár kissé robosztikus volt. Az sem célom, hogy kifejtsem: igen, talán jóval korábban le kellett volna mondania, és igen, talán jobb lett volna, ha végleg búcsút int a politikának. Ezeket már rengetegen kifejtették helyettem, és még ki is fogják, amíg csak közszereplő marad. Inkább csak vegyük mélyebben szemügyre a dolgokat…

Gyurcsány idejében rengeteg problémája volt az országnak: államadósság, munkanélküliség, hanyatló egészségügy, bezárt kórházak és megszüntetett vasúti járatok. Persze volt itt korrupció is: parkolás, autópályák, és még sorolhatnám… nem véletlen, hogy akkoribban a Transparency is az EU 11. legkorruptabb országává sorolt minket, ami óriási szégyen volt – egyébként most, 2021-ben Romániával és Bulgáriával osztozkodunk az első helyen.

Az általános elégedetlenség is tapintható volt akkoriban, és miközben beléptünk – még Medgyessyvel – az EU-ba, később Gyurcsány olyan jóba lett Putyinnal, hogy még együtt kutyáztak is (nem, nem írtam el, ekkor még kutyáztak, nem kígyóztak).

Gyurcsány rengeteget hazudott, a választópolgárokat megtévesztette és átverte. Ha valamit mondott a kameráknak, akkor tudni lehetett, hogy hamarosan az ellenkezője fog történni. De nézzük meg…. az emberek vajon akkor mentek ki tüntetni, amikor mégis lett gázár emelés? Amikor mégis lett adóemelés? Nem… na jó, persze, volt aki kiment, nem voltak sokan, énekelgettek, álldogáltak, majd hazamentek. De nem ekkor borították lángokba Budapestet… nem ekkor lopták el a kiállított harckocsit, és nem ekkor kerültek összetűzésbe a rendőrséggel a hordák. Nem…

Akkor vonult a nép az utcára feldúltan, amikor rajta kapták Gyurcsányt! De min is? A hazudozáson? A korrupción? Lófaszt… azt már réges-régen tudták! Nem… nem erről van szó. Az igazságon kapták rajta! Az őszinteségen! Meghallották azt, hogy Gyurcsány beismerte a hibáit, a tévedéseit, a hazugságait! És hát nem… gyerekek, ilyet nem lehet! Magyarországon egy miniszterelnök még arra sem képes, hogy titokban lopjon? Arra sem képes, hogy megfelelően hazudozzon? Nem képes arra, hogy fenntartsa azt a látszatot, hogy mennyire kurva jól élünk? Hogy dübörög a gazdaság? Nem, nem, NEM! Ilyet nem lehet ebben az országban.

Nekünk nem felel meg egy ilyen béna, szarházi miniszterelnök, aki még rendesen lopni sem tud. Hogy bízhatnánk így rá az országot? Felháborító! Csak nézzük meg most… Orbán kell nekünk! Az, aki 1000 milliárdokat szervez ki az államkasszából a saját alapítványaiba… az, aki elvette tőlünk a magánnyugdíj befizetéseinket, és az, aki egy világjárvány közepén milliárdokkal támogatja a leggazdagabb magyar vállalkozót, aki történetesen a gyerekkori legjobb barátja… és közben bekapcsoljuk az M1-et, vagy a HírTV-t, vagy a Pesti TV-t, és máris úgy érezzük, hogy a világ legjobb országában élünk. Hiszen vezérünk már megint értünk küzd a csúnya és gonosz Európai Unióban, miközben a valódi barátainkat végre felfedezte, és így pénzt hoz nekünk! És egyetemet! Igaz, kínait, de hát kit érdekel, ez akkor is nagyon szuper! És csak nézd meg… nézd meg… hát a plakátok is megmondták! Orbán elbánt a migránsokkal is, hiszen látsz itt egyet is? Nem látsz! Na ugye… kit érdekel, hogy lop? Kit érdekel, hogy korrupt? JÓL CSINÁLJA!!! MÉG MINDIG HATALMON VAN!! El tudjuk képzelni azt, hogy valaha is elhagyja a száját akár csak egyetlen őszinte mondat? DEHOGYIS! Pont ezért kell nekünk. Mert a magyar népnek ez kell: hazugság, korrupció, elnyomás. Mert ebben érzi otthon magát, ez az ismerős közeg, ez való nekünk. Egy olyan miniszterelnök, aki elismeri a hibáit, és őszinteségi rohamai vannak… azzal nem tudunk mit kezdeni. Az már túl emberi, az már túlságosan gyenge…. ezt az országot csak egy tökös fickó tudja elvezetni, aki képes arra, hogy fenntartsa saját hazugságait még a legabszurdabb helyzetekben is. Aki képes úgy lopni, csalni és hazudni reggel, éjjel meg este, hogy abba nem bukik bele.

Ez kell nekünk. És itt hibázott Gyurcsány akkorát, hogy még 12 évvel a lemondását követően is, ő az egyik leginkább megvetett politikus az országban. Nagyon sok mindenért utálhatjuk Gyurcsányt. De mi pont nem azért utáljuk….

-Mészáros István

Megosztanád?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük